Eternal Sun en Solease winnaars Nederlandse editie Climate-KIC Venture Competition 2012

Eternal Sun en Solease zijn uitgeroepen tot winnaars van de Nederlandse ronde van de Climate-KIC Venture Competition 2012. Tijdens een 10 minuten durende pitch overtuigden deze twee start-up bedrijven de jury dat zij de meest veelbelovende starters zijn van het Nederlandse Climate-KIC network. De jury beoordeelde hen op de kansrijkheid van hun business model in relatie tot de relevantie voor duurzaamheid.

Beide winnaars ontvingen een cheque van Euro 20.000 te besteden bij de Climate-KIC partners. Eternal Sun won daarnaast ook de Public’s Choice Award, waarmee zij de kans krijgen een professionele bedrijfsfilm op te nemen. Ook krijgen zij gerichte ondersteuning van het Nederlandse Climate-KIC team bij het vinden van investeerders. Eternal Sun en Solease zullen tevens Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Climate-KIC Venture Competition 2012 in Bologna. De winnaar van de internationale competitie maakt kans op een gift van Euro 40.000.

Voorzitter van de jury was Steve Blank, serial entrepreneur en Silicon Valley expert. Blank: “Ik ben onder de indruk van het hoge niveau van innovatie en inspirerend ondernemerschap van de genomineerden vandaag. Ik hoop dat het winnen van de Nederlandse competitie voor deze twee ondernemers hen dat belangrijke duwtje in de rug heeft om daadwerkelijk te groeien. Want groei van groene, innovatieve bedrijven is de enige weg om daadwerkelijk een positieve bijdrage te leveren aan een meer duurzame wereld.

Eternal Sun maakt zonnesimulatoren waarmee zonne-energie producten op een eenvoudige wijze getest kunnen worden op efficiency. Eternal Sun is beschikbaar in verschillende maten en is daarom gemakkelijk inzetbaar.

Solease is van mening dat zonne-energie gemakkelijk, risico-vrij en kosten efficiënt bereikbaar moet zijn voor iedereen. Solease ontwikkelde een manier om zonnepanelen te leasen. Zonder gebruik te maken van subsidies zijn de kosten gelijk of lager dan de gebruikelijke maandelijkse energie rekening.

The Venture Competition 2012 is een initiatief van het Climate-KIC entrepreneurship programma dat tot doel heeft meer klimaat-gerelateerde start-ups te genereren, starters sneller te laten groeien en bestaande (groene) bedrijven verder te laten doorgroeien. Binnen Climate-KIC werken incubators en valorisatie centra in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland samen om ondernemerschap op het gebied van groene innovatie te bevorderen.

Alle genomineerden uit de verschillende landen strijden tegen elkaar op 1 en 2 oktober, tijdens het Innovatie Festival. De winnaar van deze internationale competitie ontvangt een cheque van Euro40.000, om te investeren in de verdere groei van het bedrijf.

Geef een reactie