Kyoto organiseert voor het tweede opeenvolgende jaar de Aziatische editie van Smart City Expo

Kyoto Smart City Expo 2015Kyoto Smart City Expo sloot afgelopen vrijdag haar tweede editie. Tijdens de drie dagen kwamen in de Japanse stad bijna 4.000 deelnemers samen uit diverse sectoren zoals deskundigen, denkers, vertegenwoordigers van overheden en bedrijven die key oplossingen ontwikkelen om de huidige stedelijke uitdagingen aan te pakken en om de steden te transformeren naar meer intelligente, duurzame en leefbare plaatsen.

Dit event werd gehouden van 20 tot 22 mei 2015 en is in samenwerking met de Prefectuur van Kyoto, Kyoto stadhuis en de Fira uit Barcelona georganiseerd en vond zowel plaats in Kyoto als in de “Stad van Wetenschappen” Keihanna en bevorderd de uitwisseling van kennis en ervaringen tussen overheden, bedrijven, universiteiten en andere aanwezige organisaties om de Aziatische markt te helpen met slimme stedelijke oplossingen te komen.

Internationale belangstelling

Deze tweede editie van de Smart City Expo Kyoto trok grote internationale belangstelling. Er werden technologieën, projecten en oplossingen van 115 exposanten getoond. Verscheidene delegaties uit de beide steden als ook uit landen als Amerika, Azië en Europa woonden het symposium bij om nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden en het delen van kennis en ervaringen te bevorderen. Er waren officiële missies van Australië, Canada, China, Colombia, Frankrijk, Indonesië, India, Israël en Taiwan, evenals de steden Barcelona (Spanje), Malaga (Spanje), Quebec (Canada) en Tel Aviv (Israël) vertegenwoordigd.

Smart City Expo 2015 Kyoto bestond uit twee delen: het International Symposium op woensdag dat gehouden werd in Kyoto en op donderdag en vrijdag in Keihanna. Het programma van de conferentie werd gekenmerkt door meer dan 60 sprekers, waaronder de directeur van het MIT Mobile Experience Laboratory, Federico Casalegno en Technology Director van Microsoft in Japan, Shunichi Kajisa; Duurzame Initiatieven directeur van de Metropolitan Transportation Authority van New York, Projjal Dutta; Global Market Development Manager – internet van de dingen in Cisco Systems, Matthew Smith; de algemeen directeur van het Research Institute van innovatieve technologie voor de Aarde, Kenji Yamaji; Kyoto burgemeester Daisaku Kadokawa; en vice gouverneur van de Kyoto Prefecture, Akimasa Yamashita.

Partnerschap met Kyoto

Kyoto Prefecture heeft Smart City Expo World Congress en de Fira de Barcelona benoemd als partners bij de ontwikkeling van Smart City project in de “Stad van Wetenschappen” Keihanna. Het project zal de overdracht van kennis en investeringen in bedrijven en onderzoekscentra Keihanna-Kyoto en Japan door middel van Smart City Expo World Congress te promoten.

Voortbouwend op een solide basis

Kyoto Smart City Expo 2015 heeft zijn groei te danken aan het succes van de eerste Aziatische editie vorig jaar die gehouden met de ervaringen van Fira uit Barcelona. Zij organiseerden de eerste Smart City Expo World Congress in 2011 een evenement dat nu is uitgegroeid tot het grote internationale top Congress over slimme steden dat het nu is.
Het Smart City Expo World Congress 2014 in Barcelona bracht 11.000 deelnemers uit meer dan 400 steden samen de directie van grote bedrijven in de sector, wetenschappers en innovatieve denkers om kennis te delen, nieuwe initiatieven te bevorderen en alle stedelijke uitdagingen van de toekomst samen aan te pakken.
De vijfde editie van het Smart City Expo World Congress 2015 wordt in november gehouden.

Geef een reactie