Renewable City World Congress 2014

EurosolarOp 10 en 11 juli 2014 wordt in Versailles in Frankrijk het Renewable City World Congress georganiseerd. Het tweedaagse evenement vindt plaats in het kader van het onderzoeksprogramma Ignis Mutat Res ® (Vuur verandert Dingen) en wordt in samenwerking met Eurosolar georganiseerd.

Ignis Mutat Res ® (IMR) is een interdepartementaal initiatief van de Franse regering en een meerjarige interdisciplinair onderzoeksprogramma dat zich richt op de relatie tussen duurzaamheid en design in de architectuur, zowel in de stad als in het landschap, met oog op het gebruik van energie. Het richt zich op de relatie tussen de ruimtelijke ontwerpdisciplines en energie – een fundamenteel onderdeel van een duurzame ontwikkeling.

renewable_city_world_congress
Het programma

Dewelkom speech is voor Jean-Paul Albertini, Commissaris-generaal voor Duurzame Ontwikkeling, Ministerie van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie.
De tweede wordt verzorgd door Peter Droege, algemeen voorzitter World Council voor duurzame energie (WCRE), EUROSOLAR voorzitter, hoogleraar Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling, Universiteit van Liechtenstein.

De Keynote Speech is voor Sebastien Marot, filosoof, hoogleraar aan de School of Architecture en gebieden Marne-laVallee, gasthoogleraar, voorzitter van Landschap, Ecole Polytechnique Federale de Lausanne met de titel “Naar een energie geschiedenis van de gebouwde omgeving“.

Op dag twee heeft de Keynote Speech  de titel: “Renewable Wilhelmsburg – a blueprint for a environment-friendly urban development” en wordt uitgesproken door uitgesproken door Uli HELLWEG, Managing Director van het International Building Exhibition IBA Hamburg GmbH

Enrgie transities en de ecologische stad

Het doel van dit Renewable City World Congress is het om de het denken en handelen te stimuleren voor energie transities en de opkomst van de Ecologische Stad: Innovaties in architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De 21e eeuw presenteerd ongekende uitdagingen aan de menselijke inventiviteit en creativiteit.

Het duurzame ontwikkeling paradigma met zijn mogelijke strategieën voor de toekomst, doen een beroep op alle disciplines, beroepen, kunsten en ambachten. Ze worden gevraagd om de methoden en instrumenten van morgen te helpen bedenken om de mensheid een leven te doen realiseren met respect voor de natuur en haar hulpbronnen in het belang van toekomstige generaties stedenbouw, architectuur en landschapsarchitectuur.

Al deze disciplines wordt gevraagd om bouw-methoden te innoveren. Dit zal prominente gevolgen hebben op de wijze van leven voor de komende generaties. Duurzaam beheer van hulpbronnen, met name hernieuwbare energie autonomie op basis van alomtegenwoordige productie en consumptie regeneratieve energie, is de hoogste prioriteit in alle overheidsorganisaties, NGO’s, en voor de industrie agenda.

 

Het World Council for Renewable Energy (WCRE) is de trotse beschermheer van de Renewable City World Congress, georganiseerd door het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie en het Franse ministerie van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie,

Geef een reactie