Silicon Valley goeroe en serial entrepreneur Steve Blank toert Nederland

Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli toert Steve Blank een week lang door Nederland om startende ondernemers op het terrein van Clean & Climate te inspireren. Het doel van het bezoek van Steve Blank is drieledig: meer bekendheid genereren voor de vele technologische initiatieven op het gebied duurzaamheid, meer ondernemers activeren op het terrein van Clean & Climate en groei stimuleren voor bestaande Clean & Climate ondernemers.

Steve Blank

Steve Blank

Initiatiefnemer van Steve Blank’s Clean & Climate inspiratieweek is het Europese Climate-KIC’s Entrepreneurship Programme. Met dit programma willen grote Europese kennisinstellingen ondernemerschap bevorderen op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Frans Nauta, directeur van het entrepreneurship programma van Climate KIC: “Groene innovatie is hét antwoord op de twee grootste crises waar de wereld op dit moment mee geconfronteerd wordt: de klimaatcrisis en de economische crisis. Het enige lange termijn antwoord hierop is groen ondernemerschap. We zijn er trots op dat we Steve Blank deze week naar Nederland hebben kunnen halen om startende ondernemers te stimuleren deze antwoorden te vinden.

Op maandag 2 en dinsdag 3 juli geeft Steve Blank een Masterclass Customer Development bij de Delfste bedrijfsincubator YES!Delft, waarbij startende ondernemers met Blank in gesprek gaan over hun business ideeën. Blank zal inzoomen de rol van klanten in het schaalbaar en winstgevend maken van deze bedrijven. “Een bedrijf bouw je niet vanachter je bureau. Ik noem dat Get out of the building. Je moet je business concept continu toetsen aan potentiele klanten.” Aldus de ondernemer en professor aan onder andere Stanford en Berkeley, Steve Blank.

Woensdag 4 juli spreekt Blank met ambtenaren van het ministerie van ELI en OCW over de succesfactoren die nodig zijn voor een snelle groei, zoals veel technologiebedrijven in Silicon Valley die doormaken of hebben doorgemaakt.

Donderdag 5 juli vindt om 13.00 uur in de Lecture Hall (Padualaan 101, Utrecht) de Nederlandse editie van de jaarlijkse Climate-KIC Venture Competition plaats. Tijdens deze bijeenkomst die in samenwerking met UtrechtInc (bedrijfsincubator) wordt georganiseerd, strijden 6 start-ups met scherpe pitches voor de hoofdprijs: een voucher van Euro20.000. De genomineerden hebben innovatieve technologieën ontwikkeld op het gebied van water, zonne-energie en recycling. De jury, met daarin een gastrol voor Steve Blank, beoordeelt bovendien welke twee Nederlandse start-ups gaan strijden voor de hoofdprijs van Euro40.000 in de Europese finale. Na de bekendmaking neemt Blank plaats “op de bank” naast Frans Nauta. Nauta zal Blank interviewen en geeft het publiek de kans om zelf ook vragen aan hem te stellen.

Op vrijdag 6 juli wordt de week afgesloten met een keynote speech van Blank bij de Amsterdam’s Investor Demoday waar 10 start-ups de resultaten presenteren van het Amsterdam Startup Bootcamp en een bezoek aan de snelle start-ups van Rockstart Accelerator.

Geef een reactie