Smart City Event 2012 op 27 en 28 juni in Amsterdam

Op 27 en 28 juni 2012 vindt het Smart City Event 2012 plaats. Tijdens dit event presenteren  Succesvolle Smart City projecten uit heel Europa hun aanpak en vertellen over de meest succesvolle verdienmodellen. Centraal staat het delen van kennis voor het realiseren van de klimaatambities en energietransitie.


Speciaal in Nederland voor het Smart City Event: Jeremy Rifkin
Auteur van, The New York Times best selling book, The Third Industrial Revolution en 18 andere Jeremy Rifkin boeken en adviseur van de Europese Unie en staatshoofden wereldwijd. Hij is president van The Foundation on Economic Trends in Washington, D.C.

Jeremy Rifkin

Jeremy Rifkin

Projecten die onder andere worden gepresenteerd:

  • Het eerste intelligente elektriciteitsnet van Nederland
    Dit intelligente elektriciteitsnet wordt geopend 1 dag voor het congres. Bij dit project van Alliander in Amsterdam wordt een stadsdeel van ca. 10.000 huishoudens door het nieuwe intelligente net gevoed. Bert Heerbaart, Strategisch Programmamanager, houdt een lezing over dit grootste slimme energienet, over het belang ervan voor klant en milieu en over de 1e lessons learned.
  • One Tonne Life project
    Een klimaat-huishoudelijk project geïnitieerd door Vattenfall, Volvo & A-hus in Stockholm, Zweden. Voor een periode van 6 maanden leefde een test-familie, de Lindell’s, een klimaat neutraal leven. Het doel was om hun uitstoot van kooldioxide te verminderen.
  • De transformatie van Wenen tot een slimme stad
    Het geïntegreerde proces voor een duurzame en slimme ontwikkeling van de stad.

Official Host:

Amsterdam Smart City (ASC) is de official host van het congres. ASC is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer met als doel om de metropool regio Amsterdam te ontwikkelen als slimme stad.. Amsterdam Smart City is geïnitieerd door de Amsterdamse Innovatie Motor, de Gemeente Amsterdam, Liander en KPN.

Geef een reactie