Energie-efficiëntie als een groeimotor voor de regio

Darmstadt,  Tegen 2030 moet in Duitsland ongeveer 300 miljard euro worden geïnvesteerd in energie-efficiëntie maatregelen, om de klimaatdoelstellingen te bereiken. Op 19 December wordt een conferentie in het Science-en congrescentrum Darmstadt gehouden die precies deze thematiek als onderwerp heeft en onderzoekt hoe  de Rijn-Main-Neckar regio zou kunnen profiteren van deze investeringen.

GREEN REGION conferentie verkent de mogelijkheden

Keynote spreker is prof. dr. Peter Droege, voorzitter van Duitse Eurosolar Association en hoogleraar Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling aan de Universiteit van Liechtenstein.  Een andere gast is Prof. Klaus Töpfer, CEO van het Potsdam Instituut duurzaamheid IASS. In een samenvatting paneldiscussie zullen ook Dr Gerd Landsberg, President van de Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten (DStGb), en Hans-Joachim Reck, CEO van Verbandes kommunaler Unternehmen e.V (VKU) De burgemeester van Darmstadt, Jochen Partsch, zal met een inleidende spreekbeurt de gasten verwelkomen.

Op dit moment discussieert iedereen uitsluitend over alle risico’s en problemen van de op handen zijnde energie-revolutie. Daarbij wordt gemakkelijk vergeten dat het hier om een enorm economisch potentieel handelt. Dit potentieel willen we hier in de regio vergroten“, zei Michael Böddeker, voorzitter van de energie bedrijven  van Darmstadt, de HSE AG. Gezamenlijk met haar dochteronderneming ENTEGA heeft het bedrijf daarom het initiatief “GREEN REGION” gelanceerd. In een regionaal netwerk dat bestaat uit gemeenten, industriën, MKB en wetenschap, om de kansen van de energietransitie om te zetten in de lokale economische kansen en de kwalitatieve banen.

Bij de eerste GREEN REGION conferentie bespraken deskundigen een dag lang de mogelijkheden van de regionale coöperaties en financiële participatie modellen voor gebruiker/burger. Op basis van succesvolle praktijkvoorbeelden werden ook de potentie van energie-efficiëntie-diensten bestudeerd.

Het evenement wordt ondersteund door de  Verband kommunaler Unternehmen en de Duitse Vereniging van Steden en Gemeenten. De deelname aan het evenement is gratis. U kunt zich online aanmelden op green-region.de.

Bron: HEAG Südhessische Energie AG (HSE)

Geef een reactie