FttH Platform Congres “Smart cities, smart future” 31 oktober in Amersfoort

Het FttX congres wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en zal plaats vinden in De Flint in Amersfoort en staat in het teken van de economische en maatschappelijke vernieuwing. Met de ontwikkeling van ‘smart cities’ bereidt Nederland zich voor op de nabije toekomst, waarin werkgelegenheid en economische en maatschappelijke groei de pijlers zijn voor een toekomst vaste samenleving.

Het organiserende FttH platform wil met dit Congres een aanzet geven tot een samenwerking tussen de diverse sectoren die betrokken zijn bij de realisatie van een Smart City. Er zullen een groot aantal verrassende en gezaghebbende sprekers voor het voetlicht treden die één ding gemeen hebben: het vormgeven van een economisch en maatschappelijk toekomst vast Nederland.

Aan het woord komen relevante stakeholders buiten het traditionele glasvezeldomein: mobiele operators, dienstenontwikkelaars, wetenschappers  en lagere overheden. Want de samenwerking met deze partners zal bepalend zijn voor het succes van ‘Google-town’, de stad waar bewoners en bezoekers als vanzelfsprekend fysiek én digitaal met elkaar communiceren. De stad, waar diensten van de gemeente en van bedrijven 24/7 toegankelijk zijn, en technologie en duurzaamheid samen optrekken. Glasvezel is in deze context de noodzakelijke randvoorwaarde, de enabler; de ruggengraat van elke ‘smart city’.

Geef een reactie