4YFN krijgt ruimte op Smart City Expo

4yfn-logo4YFN, bekend van mobiele ondernemerschap en slimme steden, krijgt ruimte op Smart City Expo World Congress 2015. De Smart City Expo World Congress (SCEWC) – de eerste internationale top over slimme steden, georganiseerd door Fira de Barcelona – en 4 jaar From Now (4YFN), de internationale conferentie over mobiele startups ondersteund door Mobile World hoofdstad Barcelona en GSMA, organiseert het nieuwe 4YFN Dorp op de volgende editie van de conferentie over slimme steden. Dit forum zal ondernemers en startups verwelkomen gespecialiseerd in slimme stedelijke oplossingen op basis van mobiele technologieën. De samenwerking omvat ook de deelname 4YFN’s in het programma van het congres en de viering van een stedelijke editie van de 4YFN.

SCEWC_banner

4YFN Village is opgezet als een showcase voor startups met projecten op het gebied van duurzaamheid, mobiele technologieën, energie, technologie en bestuurbaarheid in een slimme stad. Op het centrale tentoonstellingsruimte van het evenement, het “Smart City Plaza” is ruimte gereserveerd voor 40 startups, zowel Spaanse als uit de hele wereld, waar zij hun projecten aan de internationale publiek kunnen presenteren.

Ook het Mobile World Capital Barcelona (MCWB) zal tijdens het SCEWC congres-programma aanwezig zijn met drie lezingen. De onderwerpen zullen betrekking hebben op de behoeften en uitdagingen van een startup in de context van slimme steden, en hoe de schaalbaarheid van deze projecten te versterken om zo hun globale impact te maximaliseren.

SCEWC en 4YFN werken ook samen in de organisatie van de eerste editie van het ‘Smart City 4YFN Awards’, een startup wedstrijd om de meest ontwrichtende ideeën te identificeren op het gebied van slimme stedelijke oplossingen. De aanvraagperiode is nu open en startups kunnen hun voorstellen indienen tot en met 25 september. De vijf geselecteerde finalisten krijgen 5 minuten de tijd om hun projecten te presenteren. Een jury bestaande uit techsector ondernemers, professionals en investeerders zullen de innovatie, de levensvatbaarheid en het potentieel van elk project beoordelen, en selecteert de winnende startup.

SCEWC Key figures 2014

Vijfde top over slimme steden

Smart City Expo World Congress viert haar 5de editie van 17-19 november met nieuwe congres onderdelen. Zo zal het Citysense Symposium, georganiseerd door de Wereldbank en daarnaast zal er een speciale focus liggen op slimme mobiliteit in samenwerking met BcnRail. De vorige editie van SCEWC trok het 11.000 deelnemers naar Barcelona uit meer dan 400 steden. Hieronder zaten “disruptive scientists and thinkers“, samen met de leiders van de top bedrijven van over de hele wereld. Met als doel om kennis te delen, nieuwe initiatieven te bevorderen, en om de wereldwijd aanwezige stedelijke uitdagingen van vandaag en morgen te bespreken.

Ondernemerschap in de mobiele industrie

4YFN, het internationale evenement voor mobiele startups ondersteund door Mobile World hoofdstad Barcelona en GSMA, is een business platform voor de promotie van de nieuwe mobiele industrie ondernemersinitiatieven. Het evenement brengt starters in contact met potentiële investeerders, en maakt het mogelijk de meest gevestigde bedrijven toegang tot een instelling te presenteren innovaties om nieuwe mogelijkheden te identificeren. Mobile World hoofdstad Barcelona (MWCB) is een initiatief om de stad te veranderen en een mijlpaal te zetten op het gebied van mobiele en digitale technologieën, alsmede de kwaliteit van leven van de burgers te verbeteren.

Geef een reactie